HERKEN JIJ DIT?

JE BEGINT VOL GOEDE MOED AAN EEN DIEËT EN VALT IN HET BEGIN OOK AF. 

MAAR NA EEN PAAR WEKEN, HOEZEER JIJ JE BEST OOK DOET, VAL JE NIET MEER AF.

WAAROM VAKL JIJ NIET MEER AF, TERWIJL JE ECHT NIET TUSSENDOOR SNOEPT OF AFWIJKT VAN HET DIEËT?

DE REDEN IS SIMPEL.

DE MEESTE DIEËTEN BEVATTEN TE WEINIG ENERGIE (CALORIËN). JE EET DUS WEL VAAK GEZONDER DAN JE VOORHEEN DEED, MAAR JE LICHAAM KRIJGT TE WEINIG VOEDZAME PRODUCTEN BINNEN OM OPTIMAAL TE FUNCTIONEREN. 

OMDAT JE LICHAAM (HERSENEN, ORGANEN, SPIEREN, ETC) ENERGIE NODIG HEEFT OM T FUNCTIONEREN GAAT ZIJ, INDIEN ER TE WEINIG ENERGIE VOORHANDEN IS, IN DE SPAARSTAND. JE STOFWISSELING GAAT LANGZAMER WERKEN EN WORDT DE BENODIGDE ENERGIE UIT DE SPIEREN GEHAALD I.P.V. UIT HET LICHAAMSVET.

EET JE DAN EEN KEERTJE IETS MEER DAN HET VOORGESCHREVEN DIEËT DAN IS DE KANS GROOT DAT JE AANKOMT. JE LICHAAM GAAT ALVAST HAMSTEREN VOOR DE SLECHTE TIJDEN DIE ER NOG AAN KUNNEN KOMEN. TE WEINIG ENERGIE INNAME ZORGT ER OOK VOOR DAT JE SNELLER HONGER HEBT, VERMOEIDER BENT, CHAGRIJNIG WORDT EN MOEITE HEBT OM HET DIEËT VOL TE HOUDEN.

JE LICHAAM MOET TOCH ERGENS HAAR ENERGIE VANDAAN HALEN. 

IK WEET DAT GEZOND ETEN EN HET VOLGEN VAN EEN DIEET OP DIT MOMENT EEN HYPE ZIJN. OVERAL KOM JE ADVERTENTIES EN BERICHTEN TEGEN OVER KOOLHYDRATEN ARM, KETOGENE DIEETEN, AANBIEDINGEN VAN DIEET GOEROES, PALEO ETC.

HELAAS KRIJG JE BIJ AL DEZE DIEETEN TE WEINIG GAVARIEERDE VOEDING BINNEN. EET JE VAN HET ENE PRODUCT TE WEINIG, DAN EET JE VAN HET ANDERE AUTOMATISCH MEER ETEN.

ONS LICHAAM HEEFT NU EENMAAL KOOLHYDRATEN (VERZAMELNAAM VOOR VEZELS EB SUIKER), EIWITTEN EN VETTEN NODIG. HOEVEEL WE AAN KOOLHYDRATEN, EIWITTEN EN VETTEN NODIG HEBBEN, VERSCHILT PER PERSOON. MAAR DAT WE ZE NODIG HEBBEN IS WETENSCHAPPELIJK BEWEZEN.

HOE KAN JE TOCH AFVALLEN ZONDER NADERHAND WEER AAN TE KOMEN?

OOK DIT ANTWOORD IS SIMPEL. JE VALT AF DOOR GEWOON, GEZOND, GEVARIEERD EN VOLDOENDE TE ETEN. ALS JE DAN OOK NOG MEER GAAT BEWEGEN, DAN IS JE LIJF HELEMAAL BLIJ EN VOEL JE JE NOG FITTER.

WIL JIJ WETEN HOEVEEL EN WAT JE MOET ETEN OM OP EEN BLIJVENDE MANIER GEZOND AF TE VALLEN, VRAAG DAN NU EEN VOEDINGSADVIES GESPREK AAN.